©  Foto:

Fyrkat Ringborg UNESCOs arv

Fyrkat Ringborg er blevet en del af UNESCOs Verdensarvliste - en blåstempling, der fortæller at dette er en imponerende historie og absolut bevaringsværdigt.

Fyrkat Ringborg

Fyrkat Ringborg er blevet anerkendt på Verdensarvslisten i selskab med Danmarks 4 andre ringborge - herunder Aggersborg, der også ligger i Himmerland.
 
Fyrkat ringborgen er en del af Fyrkat Vikingemuseum, der hører under Nordjyske Museer.

Fyrkat Ringborg, en imponerende vikingeborg beliggende i det smukke landskab i Himmerland, er nu blevet optaget på UNESCOs verdensarvliste. Denne historiske befæstning, der stammer tilbage fra vikingetiden, hvor Harald Blåtand herskede, repræsenterer en væsentlig del af Danmarks kulturelle arv og fortæller en fascinerende historie om fortidens samfund.

Fyrkat Ringborg blev bygget i det 10. århundrede og er kendt for sin imponerende arkitektur og strategiske beliggenhed. Borgens cirkulære form og velbevarede jordvolde vidner om en dygtig konstruktion og ingeniørmæssig kunnen, som var karakteristisk for vikingernes tid.

På UNESCOs verdensarvliste anerkendes Fyrkat Ringborg for sin betydning som et centrum for vikingesamfundets politiske og sociale liv. Den fungerede som en magtfuld kongeborg og et sted, hvor beslutninger af betydning for samfundet blev truffet.

UNESCOs anerkendelse fremhæver ikke kun Danmarks historie, men sætter også fokus på vikingetidens betydning på verdensplan. Det er en ære og en glæde at se Fyrkat Ringborg optaget på UNESCOs verdensarvliste, hvor den kan inspirere og uddanne kommende generationer om vores fælles historiske arv.

Besøgende i dag kan opleve Fyrkat Ringborg og gå på opdagelse i fortidens levn, og ved Stormandens gård længere henne ad Fyrkatvej kan I se historien komme til live, når der fra maj-september + efterårsferien er fyldt med vikinger, der viser vikingelivet, sysler, kamp og meget mere.

 

Guidet rundvisning

Kom helt tæt på Harald Blåtand og vikingetiden med en guidet rundvisning på Fyrkat ringborg. Oplev, hvad en ringborg egentlig er, og få indblik i livet for de mennesker, der engang boede her. Hør de spændende historier om, hvordan ringborgen blev bygget, og hvad man indtil videre har lært om dens betydning.

Rundvisningen foregår på dansk og finder sted alle åbningsdage kl. 11 og 14. Turen varer 30 minutter. Læs mere her.

I perioden 8. juli til 4. august vil der også være en daglig engelsk rundvisning kl. 12.30.
Har du entrébillet, er rundvisningen gratis - dette gælder for både de danske og engelske rundvisninger.