©  Foto:

Østers- & muslingepremiere

Østers- og Muslingepremiere.

Her kan man smage sæsonens første Limfjordsøsters, få inspiration til nye smagsvarianter og nyde stemningen til årets Østers- og Muslingepremiere
– så deltag uanset om du elsker østers eller ønsker at smage østers for første gang.

Østers- og Muslingepremieren skyder sæsonen i gang og fejres med smagsoplevelser, musik, indlæg og nyeste viden. Oplev seks gourmetkokke med erfaring fra nogle af Danmarks bedste restauranter præsenterer et bredt og nuanceret udvalg af delikatesser.

Program 2024:

Lørdag d. 12. oktober kl. 11.00 - 15.30:

  • 11.00 - Landing af østers, Havnen, Nykøbing Mors
  • 11.30 - Sparekassen Thy Arena | Mors åbner
  • 12.00 - Åbningstaler
               Limfjordslunch
  • 12.15 - Salg af tastings ved Limfjordskokkene
               Østersbaren åbner
  • 13.00 - DM i Champagnesabling og DM i Østersåbning - forrunder
  • 15.00 - Kåring af finalisterne
  • 15.30 - Tak for nu - vi ses i aften

Lørdag d. 12. oktober - AFTEN:

  • 17.30 - Arenaen åbner for gæster med billet til langbordsmiddag
                Velkomst - åbningstaler
  • 18.45 - Arenaen åbner for gæster uden billet, gratis entré
                Baren er åben
  • 19.00 - Præsentation af finaledeltagerne
  • 19.10 - DM i Østersåbning - Finale
  • 20.00 - DM i Champagnesabling - Finale
  • 21.00 - Præmieoverrækkelse 
  • 22.30 - Tak for i aften

 

Lidt om østers:

I Limfjorden lever den flade europæiske østers, Ostrea Edulis, og er efter sigende anset som en større delikatesse end den mere udbredte Stillehavsøsters. Limfjordsøsters vokser også langsommere end deres europæiske søstre, idet de lever i koldere vand, men får derved også en fyldigere smag. I Danmark eksporteres årligt ca. 15 mio. østers.