Restaurant MOTA
Gourmetrestaurant med 1 Michelin-stjerne.
Bæredygtigt, jordnært og kreativt
Stemningsfulde smagsoplevelser fra øverste hylde venter i Anneberg Kulturpark. Her er MOTAs chefkok Claus Henriksen garant for bæredygtig, jordnær og kreativ gastronomi med respekt for udsøgte og ærlige ingredienser dyrket eller hentet i Odsherreds lokale terroir:
“Alt hvad vi plukker, sanker, høster eller dykker efter, har en ret i sig selv. Nysgerrighed og legesyge, evig udvikling og stræben efter perfektion er det, der driver os. At give vores gæster en uforglemmelig oplevelse er det, der giver det hele mening".
Den altid nærværende chefkok har Formel B, Søllerød Kro og NOMA på sit CV. Men det er til Odsherred og de lokale producenter, at Claus Henriksen har tabt sit hjerte.
Unikt interiør og naturskøn beliggenhed
MOTAs unikke design, interiør og placering i det tidligere Psykiatriske Hospital i Nykøbing Sjælland, er i sig selv et besøg værd.
Stentøj og keramik er produceret af Claus Henriksen selv i sit eget private værksted, mens møbler og interiør er designet til restauranten af medejer Gitte Klausen og fremstillet i Anneberg Kulturparks eget snedkeri.
Restauranten ligger naturskønt i hjertet af Anneberg Kulturpark som en del af Odsherreds nye gastronomiske og kulturelle hotspot.
BESTIL BORD HER
OBS: Fra 1. november til og med 14. december 2024 rykker MOTA midlertidigt til København i Fiskerizakajaens lokaler på Smedetoften 25, 2400 København NV.
----------------------------
WHITE GUIDE DANMARK: “På Mota kratter Claus Henriksen med legende lethed i vores gængse opfattelse af, hvad man kan og må. Men han tager os aldrig længere ud end, hvor vi kan bunde og finde beriget tilbage på sikker grund. Det er det, man kan, når man er på global mesterklasse niveau.”
BERLINGSKE (fem stjerner): "Gastronomien blomstrer på den gamle sindssygeanstalt.”
Restaurant MOTA blev kåret som Årets Restaurant 2022 af Den danske Spiseguide.