Kampagne skal skabe nyt billede af Odense
Odense er i rivende udvikling, og en ny tværnational kampagne skal gøre tyskere, svenskere og italienere opmærksom på alle de nye oplevelser, som bliver udviklet i Odense i disse år.
Odense er måske bedst kendt som H.C. Andersens fødeby. Men Odense er også street food, festivaler og havnebad.
I disse år investeres der for 40 milliarder kroner i udviklingen af Danmarks tredjestørste by. Gamle torve genetableres, og nye byrum skyder op. Også turismen får et løft med investeringer på tæt på en milliard kroner i blandt andet nye hotel- og konferencefaciliteter og et eventyrhus om H.C. Andersen, som står færdigt i 2021.
”Der investeres historisk mange penge på at transformere Odense til en moderne storby. Udviklingen betyder, at det bliver en helt anden oplevelse at besøge Odense, og allerede nu er der meget nyt at opleve i byen. Det vil vi gerne fortælle turisterne,” siger specialkonsulent Søren Brønserud, VisitOdense.
Odense i fokus
Sammen med VisitDenmark har Odense udviklet kampagnen ”Moments in Odense”, som netop har som mål at vise det hyggelige, lokale liv, festivalerne og ikke mindst, selvfølgelig H.C. Andersen.
”Vi er rigtig glade for sammen med Odense at lancere en målrettet kampagne for byen. Odense er ikke specielt godt kendt og derfor et nyt reason to go for især vores nærmarkeder. Med alt det nye, som sker i byen, har Odense gode muligheder for at tiltrække langt flere turister end hidtil,” siger marketingdirektør Janne Grønkjær Henriksen, VisitDenmark.
Kampagnen skal være med til at realisere målene i Odenses turismestrategi om øget vækst og flere arbejdspladser, forklarer Søren Brønserud:
”Odense har ikke haft lige så stor vækst som København og Aarhus i de senere år, og måske har Odense været lidt undereksponeret. Det vil vi gerne ændre på, og derfor har vi nu sat fokus på turismen i Odense.”
Se kampagnevideo
I gennemsnit kender to ud af tre ikke Odense som destination, viser VisitDenmarks endnu ikke offentliggjorte Brandmåling fra 2019, som er gennemført blandt 8.000 personer i Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Storbritannien, Milano, Rom og Paris.
Svenskerne og nordmændene trækker dog gennemsnittet op, idet deres kendskab til Odense er noget større end de andre nationaliteters. Også de italienere, der bor i Milano, kender Odense bedre end det europæiske gennemsnit, dog ikke så godt som de nordiske naboer.
Andersen som muse
Kampagnen er målrettet voksne par i Sverige, Tyskland og Italien, som skal lære Odense bedre at kende, og indsatsen består af annoncering på YouTube og Facebook, en kampagnevideo samt presseture.
Især svenskerne har brug for nye grunde til at besøge Danmark. De kender Danmark godt, og mange har været her flere gange, og de nye tiltag i Odense passer godt til netop voksne par i Sverige.
Søren Brønserud er klar over, at H.C. Andersen ikke alene er årsag til, at svenskerne eller andre turister fra nærmarkederne kommer til Odense. Men digteren er en vigtig del af Odenses identitet, og derfor indgår han også i markedsføringen af byen.
”H.C. Andersen skiller Odense ud fra andre byer, og derfor er han selvfølgelig en del af fortællingen. Men i stedet for at være omdrejningspunktet fungerer Andersen nu mere som en inspirationskilde til at fortælle nye historier om byens historie og kulturliv,” siger han.
Når det italienske marked også prioriteres i kampagnen, hænger det sammen med, at netop italienerne har en stor kærlighed for H.C. Andersen.
Kampagnen kører fra maj til juni og igen fra september til oktober. Kampagnen har et samlet budget på over 2,7 millioner kroner, som også H.C. Andersen Fonden og Last Minute bidrager til.