Mad- og gastroturister i Danmark
Mad- og gastronomioplevelser er en vigtig del af ferieoplevelsen i Danmark, og turisterne er tilfredse med ferien og madoplevelserne i Danmark.
Mange turister har øje for madoplevelser af forskellig karakter, når de vælger rejsemål
Madoplevelser, herunder både lokale madoplevelser og gastronomi, er med til at tiltrække turister til Danmark. For 36 pct. af de udenlandske turister og 27 pct. af de danske turister i Danmark i 2022 var madoplevelser, spise ude eller gastronomi en af årsagerne til at vælge Danmark som rejsedestination.
Madoplevelserne i Danmark spænder bredt, her er alt fra cafebesøg og restauranter med Michelin-stjerner til lokale madoplevelser på røgerier, kroer og i gårdbutikker. Mad er noget, der motiverer rigtig mange både udenlandske og danske turister til at tage på en ferie i Danmark.
For de fleste turister er madoplevelser blot én af mange oplevelser som prioriteres på ferien i Danmark. Gastroturisterne i Danmark er også motiveret af bl.a. den venlige befolkning, mulighed for at slappe af og at Danmark er et trygt rejsemål.
Læs mere om gastroturisterne i Danmark her
Danmark er kendt for sit udbud af gode spisesteder
Fortællingen om de mange danske madoplevelser er en central del af Danmarks brand som rejseland: "The Land of Every Day Wonder ". Mad er en af VisitDenmarks kernefortællinger.
Hvem er en mad- og gastroturist?
VisitDenmark definerer mad- og gastroturister som turister, hvor ”madoplevelser, spise ude, gastronomi” i høj eller afgørende grad har haft betydning for, at turisten har valgt at holde ferie i Danmark.